Ekologia żywności - studia podyplomowe dwusemestralne realizowane przez Internet.

2 Semestr

weekendowy, wieczorowy, dzienny



Nowy 2300 PLN
więcej terminów () mniej terminów
  • Celem studiów jest przekazanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka, towaroznawstwa, technologii żywienia, fitoterapii, higieny żywności, bezpieczeństwa i zagrożeń dotyczących żywności. Absolwent nabywa wiedzę odnośnie suplementów i dodatków do żywności, witamin, podstaw fitoterapii i dietoterapii.

    • Studia podyplomowe realizowane przez Internet prowadzimy z powodzeniem od 2006 roku.
    • Nauczanie odbywa się za pośrednictwem sieci Internet.
    • Świadectwo nie różni się od świadectw studiów prowadzonych metodą tradycyjną.

  • Realizowane zagadnienia:

    Żywienie człowieka
    Fizjologia żywienia
    Dietoterapia i psychodietetyka
    Zdrowie psychiczne a odżywianie
    Kliniczny zarys chorób
    Wspomaganie dietetyczne w cukrzycy, chorobach układu krążenia, układu pokarmowego
    Towaroznawstwo
    Przechowalnictwo żywności
    Higiena żywności oraz bezpieczeństwo i jakość żywności
    Żywność funkcjonalna i specjalnego przeznaczenia
    Suplementy diety i dodatki do żywności
    Orientalne systemy odżywiania
    Podstawy fitochemii i fitoterapii
    Fitoterapia
    Witaminy i mikroelementy w żywieniu człowieka
    Technologia żywności

  • Zajęcia prowadzone przez doświadczonego praktyka realizowane są metodą tradycyjną podczas zjazdów egzaminacyjnych.

  • Studia są skierowane do wszystkich absolwentów szkół wyższych, a w szczególności do osób pracujących w przemyśle spożywczym (sklepy, hurtownie ze zdrową żywnością, dystrybucja internetowa żywności i suplementów), producentów żywności, dystrybutorów żywności, sprzedawców, osób chcących poszerzyć swoją wiedzę na temat towaroznawstwa, żywienia, dietoterapii, dietetyków, osób preferujących zdrową żywność oraz zainteresowanych w/w tematyką studiów.

  • Nauczanie odbywa się za pośrednictwem sieci Internet. Studenci otrzymują podręcznik multimedialny na dysku CD-ROM. Każdy student podczas trwania studiów ma zagwarantowaną opiekę ze strony nauczyciela prowadzącego przedmiot. Dzięki wykorzystaniu istniejących w sieci Internet narzędzi - stron WWW, e-mail, itp. - opiekun prowadzący przedmiot stymuluje proces dydaktyczny.

  • Warunki ukończenia:
    - udział w zajęciac
    - uzyskanie pozytywnych ocen z egzaminu końcowego oraz z poszczególnych zaliczeń przedmiotów
    - wniesienie wymaganej opłaty za studia

  • Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych EKOLOGIA ŻYWNOŚCI Wyższej Szkoły Nauk Społecznych z siedzibą w Lublinie - świadectwo nie różni się od świadectw studiów prowadzonych metodą tradycyjną.

  • Warunki przyjęcia
    Do postępowania rekrutacyjnego dopuszczeni zostają kandydaci, którzy dostarczą:
    * wypełniony wniosek rekrutacyjny - do pobrania ze strony www Uczelni;
    * ksero dyplomu ukończenia studiów wyższych (licencjackich, inżynierskich, lekarskich, magisterskich);
    * 2 zdjęcia legitymacyjne;
    * ksero dowodu osobistego;
    *dowodu uiszczenia opłaty wpisowego.

  • * wypełniony wniosek rekrutacyjny - do pobrania ze strony www Uczelni;
    * ksero dyplomu ukończenia studiów wyższych (licencjackich, inżynierskich, lekarskich, magisterskich);
    * 2 zdjęcia legitymacyjne;
    * ksero dowodu osobistego;
    *dowodu uiszczenia opłaty wpisowego.

  • Termin składania dokumentów:

    Dokumenty należy złożyć (można wysłać komplet dokumentów pocztą) w Dziekanacie Wyższej Szkoły Nauk Społecznych ul. Zamojska 47, 20-102 Lublin, od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16 tel. (81) 441 33 11 pokój 227, w soboty 8-14.

    W WSNS obowiązują dwa terminy składania dokumentów rekrutacyjnych na studia podyplomowe w danym roku akademickim:

    Pierwszy nabór letni od 15 maja do 25 września danego roku akademickiego.
    Drugi nabór zimowy od 15 listopada do 25 lutego danego roku akademickiego.

  • 2300 PLN

Studia o podobnej tematyce