Manager Jakości i Bezpieczeństwa Żywności (Warszawa)

2 Semestr, 10 Sesja

weekendowy, wieczorowy, dzienny



Warszawa Nowy 0 PLN
więcej terminów () mniej terminów
  • Kierunek Manager Jakości i Bezpieczeństwa Żywności wyróżnia to, że zajęcia prowadzone są przez praktyków posiadających wieloletnie doświadczenie związane z różnymi aspektami zarządzania bezpieczeństwem żywności.

    Słuchacze poznają zagadnienia związane z produkcją różnego rodzaju żywności, dystrybucją żywności w sieciach handlowych, urzędową kontrolą żywności, badaniami laboratoryjnymi żywności, optymalizacją procesu produkcji, zarówno po stronie kontrolowanych/ audytowanych, jak i kontrolujących/audytujących.

    Celem studiów jest przygotowanie słuchacza do pełnienia roli auditora, pełnomocnika i menedżera systemów zapewniania/zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Zajęcia prowadzone są przez praktyków posiadających doświadczenie związane z różnymi aspektami zarządzania bezpieczeństwem żywności. Słuchacze poznają zagadnienia związane z produkcją różnego rodzaju żywności, dystrybucją żywności w sieciach handlowych, urzędową kontrolą żywności, badaniami laboratoryjnymi żywności i optymalizacją procesu produkcji, zarówno po stronie kontrolowanych/audytowanych, jak i kontrolujących/audytujących.

    • Zajęcia prowadzone przez praktyków
    • Program studiów dopasowany do zapotrzebowania rynkowego
    • Dodatkowe certyfikaty w cenie kierunku

  • I. Zarządzanie systemowe
    Wymagania normy ISO 9001:2015
    Mapowanie procesów w systemach zarządzania
    Analiza ryzyka w systemach zarządzania
    Reklamacje i satysfakcja klienta w systemach zarządzania
    Branżowe systemy zarządzania i ich integracja

    II. Warsztaty i case studies
    Komunikacja w procesie auditu
    Projektowanie i budowa systemu HACCP - case study
    Projektowanie i budowa systemu ISO 22000 - case study

    III. Bezpieczeństwo żywności
    Food Defence
    Wymagania normy ISO 22000 i PAS
    Wymagania Standardów Sieciowych IFS i BRC

    IV. Zajęcia dodatkowe
    Lean Management i Problem Solving
    Akredytacja laboratoriów badawczych i wzorcujących

  • Konsultanci LUQAM z bogatym zapleczem zawodowym.

  • Oferta studiów skierowana jest do osób, które pracują lub wiążą swoją przyszłość z pracą w przemyśle spożywczym oraz w całym łańcuchu żywnościowym:
    - Producenci żywności, pasz, zbóż, dodatków do żywności.
    - Rolnicy.
    - Firmy świadczące usługi żywieniowe i cateringowe.
    - Sprzedawcy detaliczni i hurtowi.
    - Firmy świadczące usługi porządkowe, transportowe i dystrybucyjne.
    - Dostawcy wyposażenia, środków do mycia i higieny, materiałów opakowaniowych oraz innych materiałów kontaktujących się z żywnością.
    - Laboratoria badawcze.
    - Sieci handlowe.

  • Rekrutacja wiosenna: zajęcia rozpoczynają się w marcu i kończą się w grudniu.
    Rekrutacja jesienna: zajęcia rozpoczynają się w drugiej połowie października i kończą się w drugiej połowie czerwca.
    Zajęcia odbywają się: sobota, niedziela 09.00-15.30 (2 zjazdy mogą odbyć się w dni inne niż sobota i niedziela)

  • Test zaliczeniowy

  • Kończąc studia podyplomowe prowadzone przez LUQAM, we współpracy z Wyższą Szkołą Zarządzania i Bankowości w Krakowie, każdy student otrzymuje:
    - Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Krakowie,
    - Certyfikat "Pełnomocnik systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim,
    - Certyfikat "Wymagania Standardów Sieciowych IFS i BRC" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim,
    - Certyfikat "Auditor wewnętrzny HACCP" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim,
    - Certyfikat "Auditor wewnętrzny system zarządzania jakością ISO 9001" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim,
    - Certyfikat "Auditor wewnętrzny w laboratoriach badawczych i wzorcujących ISO 17025" (SwissCert) w języku polskim i niemieckim.
    Wszystkie certyfikaty są wliczone w cenę studiów.

    Dodatkowo:
    - Uczestnik studiów otrzymuje film szkoleniowy "Partytura dla Auditora" .
    - Na życzenie uczestników zostaje zorganizowane spotkanie z przedstawicielem SwissCert Polska, w ramach którego zostanie przeanalizowana sylwetka auditorska uczestnika studiów, nadanie kodów auditorskich oraz rozmowa o kwalifikacji i ewentualnej, późniejszej pracy w charakterze auditora SwissCert

  • Aby zapisać się na studia należy:
    1. Zapoznać się z regulaminem studiów,
    2. Zarejestrować się na STRONIE REKRUTACJI WSZIB wybierając studia prowadzone przez LUQAM: https://suszi.wszib.edu.pl/rekrutacja?A=3
    3. Dostarczyć osobiście lub przesłać pocztą do biura rekrutacji lub dziekanatu (adresy poniżej) 1 zdjęcie oraz kserokopię dyplomu ukończenia studiów wyższych,
    4. Wpłacić opłatę za całość studiów lub za jeden semestr na numer konta podany przez WSZiB (podawany przed rozpoczęciem roku akademickiego).

    Więcej szczegółów na: www.luqam.com/mjibz

  • 1 zdjęcie, kserokopia dyplomu ukończenia studiów wyższych

  • 0 PLN

Studia o podobnej tematyce